40 Reden voor het opzeggen van mijn Gym Abonnement

Het is officieel, mijn abonnement bij mijn gym is opgezegd. Ik was zo klaar met het gevoel dat ik elke keer had als ik er aan het trainen was, dat het tijd werd voor actie. Al een paar weken was ik bij een Crossfit box aan het trainen en besloot mij voorlopig daar op te richten. Als je ergens klaar mee bent dan moet het op gegeven moment ook afgelopen zijn. De sfeer was niet meer goed en meer en meer dingen begonnen mij tot op zo’n punt te irriteren dat ik er niet meer wilde trainen.

Om de bende netjes te houden zal ik geen namen gaan noemen, want dat is niet zo heel netjes, maar ik ga hieronder wel een heleboel redenen geven die opstapelde tot mijn vertrek. Mocht je zelf eigenaar zijn van een gym, waak voor deze dingen, want het jaagt mensen weg.

1. Personeel dat buiten staat te roken.

2. Personeel dat dus gerust 3 kwartier buiten staat te roken.

3. Personeel dat door het buiten staan geen mensen een kluissleutel geeft, vragen beantwoord of enig toezicht houdt in de gym.

4. Personeel dat slechte vorm gewoon laag gebeuren en er lachend naar kijkt.

5. ‘Gediplomeerd personeel’ dat zich niks aantrekt van wat er in de gym gebeurt.

6. Personeel dat de mannen niet durft aan te spreken op hufterig gedrag.

7. Personeel dat niet weet hoe een airco werkt (ramen en deuren wagenwijd open houden werkt niet!)

8. Personeel dat boos wordt op leden die daar wat van zeggen.

9. Personeel waarbij er niet eens een groet af kan als je binnenkomt of weg gaat.

10. Air squats zijn geen reden om het enige lifting platform bezet te houden.

11. Kettlebell swings zijn geen reden om het enige lifting platform bezet te houden.

12. Maar 1 lifting platform hebben.

13. Weggekeken worden door de mannen van het lifting platform.

14. Verteld worden dat ik op moet schieten, zodat ‘de mannen’ kunnen gaan liften.

15. Altijd maar moeten wachten of hopen of de plek die je wil gebruiken vrij is.

16. Mensen die vlak naast je gaan staan als je bezig bent met liften, door de weinige ruimte die er is.

17. De Roid Rage van de opgeblazen mannen.

18. Mannen in shirtjes wat niet eens meer een shirt mag heten zo klein.

19. Mannen in te strakke kleine fietsbroekjes (terwijl ze niet gaan fietsen).

20. Vrouwen met leggings opgetrokken tot hun oksels.

21. Vrouwen die trainen zonder fatsoenlijke sportbh.

22. Vrouwen die er alleen maar zijn om de aandacht van mannen te krijgen.

23. In deze tijd met Internet is slechte vorm niet meer goed te praten, toch zie ik niks anders.

24. Apparatuur wat constant stuk gaat.

25. Zaal volgepropt met apparatuur die niemand gebruikt.

26. Bij elkaar geraapt zooitje van gewichten.

27. Oude verroeste barbells.

28. Dingen die constant gerepareerd moeten worden.

29. Investeren in machines die niemand gebruikt, maar niet in de spullen die wél gebruikt worden,

30. In het weekend maar 3 uur per dag open zijn.

31. Gozers die alleen maar kloten en onnodig apparatuur bezet houden hun gang laten gaan.

32. Kinderen die rondrennen en zichzelf bij zware gewichten in gevaar brengen.

33. Mensen die alleen maar in het ‘strek hoekje’ op hun telefoon zitten en het bezet houden.

34. Mensen die besluiten dat terwijl je stuk gaat op een oefening dat het perfecte moment is voor een praatje.

35. Mensen die een praatje willen terwijl ik een koptelefoon op heb en er geen zin aan heb.

36. Ondanks dat ik mijn waardevolle spullen altijd in een kluisje deed, was het vaak goed te zien dat er door mijn spullen gegaan was.

37. Gewijzigde openingstijden tijdens feestdagen worden zo goed als niet op social media gedeeld, je moet er maar achter komen.

38. Het water wat nog nooit goed weggestroomd is in de dames kleedkamer.

39. Altijd een koptelefoon mee moeten nemen omdat de muziek ruk is.

40. De roeier die soms halverwege er mee ophoudt of de loopband die kapotgetrapt is, er is altijd wel wat met een cardio apparaat.

Als we thuis kwamen van trainen ging het er meestal over wat er deze keer weer kapot was, of belachelijk was. Het maakte dat ik trainen niet meer leuk vond om te doen en er eigenlijk ook niet meer heen wilde. Op die manier je motivatie verliezen was verschrikkelijk en dus ben ik blij dat ik heb opgezegd. Het leuke is dat nog wel dat ik ondertussen al 4 dagen geleden opgezegd heb, maar een bevestiging… die heb ik ook niet. Zal weer eens niet dat ik er morgen weer achteraan moet bellen of mailen.

Waar je wil trainen moet een goed gevoel geven. Of dat de nieuwe Crossfit Box is waar ik bij zit of de home gym die wij gaan bouwen, het moet goed voelen want alleen dan hou je het vol. En ik wil het graag volhouden op een goede en vooral leuke manier.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *