Bewegen In Isolatie – Afvallen 2020 #4

Nou, dit was een andere maand dan ik verwacht had aan het eind van Februari. Op dit moment zit ik al zo’n 4 weken thuis in isolatie. De eerste 2 weken was ik ziekjes (geen Corona volgens mij) en sindsdien werk ik thuis. Al mijn routine is de deur uit en ik vind het moeilijk om hetzelfde ritme vol te houden. Nog steeds ben ik verbaasd over hoe snel deze situatie is veranderd. Februari was er nog niks aan de hand en nu zitten we zoveel mogelijk thuis. Toch is het weer tijd om maart door te nemen

Sport
De sportscholen zijn dicht, we mogen er niet meer heen. Iets wat ik super jammer vind, want het was ook de tijd dat ik persoonlijke training kreeg van onze coaches. Wat zij nu hebben gedaan is op de groepsapp van de gym posten zij elke ochtend een nieuwe dagelijkse workout, compleet met instructiefilmpjes. Ook geven ze advies over voeding en ander advies. Iedereen motiveert elkaar en we laten foto’s en filmpjes zien van hoe we bezig zijn met sporten. Ik heb heel erg de mazzel dat wij hier thuis al bezig waren met het bouwen van onze hoe gym. Nu zolder gym, straks garage gym.

We hebben nog snel wat kleine dingen gehaald voor de echte gekte ontstond (want de fitness websites doen goede zaken tegenwoordig, iedereen wil thuis trainen) om het wat meer compleet te maken. Zoals een suspension trainer, een extra set van 20kg bumperplates, een rek om alle plates in te bewaren en een nieuw springtouw. Je moet toch wat. Toch ben ik erg blij dat wij boven nog gewoon fanatiek kunnen sporten en ik sport nu ook meer dan ik voorheen deed, namelijk zo goed als elke dag. Daarnaast probeer ik de laatste paar dagen toch weer wat vaker naar buiten te gaan en een rondje langs de buitenweg te lopen, daar kom ik gewoon amper mensen tegen. Meestal ben ik een uurtje onderweg en dat is dan ook wel prima.

Eten
Mijn voeding maakt deze maand ook een verandering door. Ik probeer nog zoveel mogelijk in mijn oude routine te blijven, maar dat gaat toch een stuk moeilijker als je de hele dag thuis zit, dan dat je op kantoor zit en geen toegang hebt tot je eigen koelkast of keukenkastjes. Ik mealprep nog steeds en let oprecht op wat ik eet, maar omdat mijn beweging toch een flinke klap heeft gemaakt (ondanks dat ik nog sport) is het te merken. Ik val nog wel af, maar echt snel gaat het niet meer. Ook heb ik een aantal keer gewoon wat lekkers gegeten en mijn man vond het een goed moment om de barbecue weer eens aan te doen en spareribs te maken. Tjah, ook ik vind dat het een rare tijd is in de wereld en soms is het mentaal even niet mogelijk om mijzelf zoveel te blijven ontzeggen.

Deze situatie is pittig, de wereld is ineens heel anders en we hebben met zoveel restricties te maken en dan kan er mentaal gewoon niet nog iets bij. Soms zijn er dagen dat het allemaal prima gaat en soms ook dagen dat het hem even niet word. Gelukkig heb ik een mentaliteit dat het na één mindere dag niet meteen voorbij is, nee hoor, de dag erna gaan we gewoon weer verder. Uiteindelijk kom ik er wel, maar misschien even op een andere manier.

Gewicht
Ja, ik ben afgevallen in maart, maar het gaat langzaam. Het gaat met grammen omlaag gepaard met flinke schommelingen. En ergens had ik dit ook al wel verwacht. Je kan gewoon niet blijven afvallen op dezelfde manier als je leven er ineens heel anders uit ziet. Toch probeer ik het weer op te pakken de laatste week. Elke maand ga ik dus iets achteruit in snelheid, maar alsnog val ik af en daar is waar het uiteindelijk om gaat.

De centimeters houd ik ook bij en daar begin ik langzaam verschil in te zien, nog niet op de plek waar ik het graag wil (namelijk mijn buik), maar die zal waarschijnlijk als laatste gaan, want buikvet is meestal erg hardnekkig. Toch gaat mijn spijkbroek steeds losser zitten en merk ik het eigenlijk al aan alle kledingstukken.

Waar ik vorige maand een heel duidelijk verschil in mijn algehele gesteldheid zag, is dat deze maand weer wat minder. Opzich voel ik mij gewoon oké, maar ik realiseer mij daarnaast gewoon best wel vaak in wat voor situatie wij nu leven en hoe het allemaal zo snel veranderd is. Ik heb altijd al moeite gehad met best wel plotselinge veranderingen en deze is daar één van.

Maar op naar de cijfers!

Op 1 januari 2020 woog ik 97 kilo. Nu, op 1 april weeg ik 89 kilo
Dat is een verschil van 8kg wat ik ben afgevallen. Niet slecht.

Qua centimeters zijn er wel iets aan wijzingen, maar nog niks schokkends.

Op 1 januari was mijn buikomtrek 102cm. Nu, op 1 april is dat 98cm
Op 1 januari was mijn bovenbeenomtrek 67cm. Nu op 1 maart is dat 61cm

Dit was hoe ik er op 1 januari uit zag

Zo zie ik er nu op 1 april uit, kleine verschillen zijn deze maand al te zien en ik voel het ook steeds meer.

Ik moet zeggen dat dit geen slecht eerste kwartaal was. Nu is het de bedoeling dat ik dit vast ga houden de komende maanden om een nog groter verschil te zien. Wat het voor mij spannend maakt is dat als ik onder de 86kg weeg, wat nog maar 3kg verwijderd is, ik het lichtste ben wat ik in de afgelopen 10 jaar heb gewogen. Dat gaat een hele mijlpaal zijn en ergens hoop ik er op dat ik dat in april ga halen. Ik moet dan echt wel een tandje bij gaan zetten om dat te behalen, maar we zijn goed op weg en dat is ook waar het om gaat, dit vasthouden en zo door gaan.

Het was mijn doel om in maart onder de 90kg uit te komen en dat ben ik en zal ik blijven.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *