Een Goed Begin – Afvallen 2020 #2

Nou, nieuwe gewoontes aanleren (en vooral sommige ook afleren) is niet gemakkelijk, dat heeft de eerste maand van 2020 wel weer bewezen. Een goed begin is het halve werk is iets wat ik hoop dat waar is, want ik heb er alles aan gedaan om dit een goed begin te laten zijn voor de rest van het jaar. Meteen een bende nieuwe gewoontes er in gooien en hopen dat ik genoeg discipline heb om ze ook echt door te zetten. En dan nu een update van hoe het deze maand verlopen is.

Sport
Sporten ging opzich wel goed, minimaal 2x per week heb ik kunnen vasthouden, al zou ik daar liever 3x per week van maken. Ik moet nog even kijken waar ik die derde keer precies ga inplannen in het weekend. Door de weeks is echt geen optie meer, die drukte is nu net een beetje te behappen, dus moet het in het weekend.

Ook heb ik wat vooruitgang gemaakt in de gym. Ik heb mijn deadlift weer naar een redelijk gewicht kunnen krijgen en merk dat mijn herstel na een workout steeds sneller wordt. Ik kan halfdood neervallen na een sessie om binnen een paar minuten weer een normale ademhaling te hebben en rond te lopen. Dat duurde voorheen een stuk langer.

Wel vind ik het moeilijk om tijdens een WOD (workout of the day) mee te komen met de groep. Door mijn gewicht moet ik nog veel dingen ‘schalen’ op een lager gewicht of op een makkelijkere optie, omdat ik de voorgeschreven beweging simpelweg nog niet kan. Daar heb ik wel moeite mee, want ik ben rete competief ingesteld, maar gelukkig laat ik mij er niet door uit het veld slaan. Het is eerder dat ik denk: hier moet ik aan werken zodat ik het straks wel kan.

Eten
Vanaf het midden van de maand ben ik weer begonnen met mealpreppen van mijn lunch op het werk. Ik heb daar nu best goede macro’s in kunnen gooien plus dat het ook nog een goed volume is die vult voor de middag zonder dat het in calorieën op loopt. Sinds vorige week ben ik dit ook voor het avondeten gaan doen, scheelt ook weer tijd. De rest van de maand verliep ook best wel goed eigenlijk, vooral omdat ik veel bewuster keek naar alles wat ik at en dronk.

Ik heb het geluk dat op mijn werk alle verjaardagen van die maand in 1 keer gevierd worden. Iedereen die in die maand jarig is legt wat geld bij elkaar en daar wordt wat van gehaald. Meestal zijn dat warme broodjes van de bakker, of taart (in de zomer vaak ijsjes). In de derde week van januari was het ook raak. Het waren taartjes. Ik dacht het makkelijk te kunnen weerstaan (omdat ik meer van de hartige snacks ben en dus meer moeite dacht te gaan hebben met warme broodjes), maar als je dan de kantine in loopt om de jarigen te gaan feliciteren en daar staan zo’n 70 taartjes…. Oef die was even moeilijk. Ik heb snel de jarigen gefeliciteerd en ben direct weer naar mijn bureau gelopen. Weg bij de verleiding.

Deze maand ben ik ook gestart met mijn traject bij de voedingcoach, dit is nu nog in het beginstadium dus het is nog even afwachten hoe dit zich de komende tijd gaat ontwikkelen, maar ik ben nog altijd zeer positief dat ik hiermee gestart ben. Iemand die hier echt studies en opleidingen voor gevolgd heeft kan mij hier meer over leren dan dat ik iedereen op het Internet maar moet gaan geloven (alle shit die je daar leest… oef).

Gewicht
De eerste 2 weken ben ik elke dag op de weegschaal gaan staan om te bepalen welke dag van de week ik het lichtste was, zodat ik de rest van de tijd die dag in de week kan aanhouden als mijn vaste weegmoment. Dat ging echter snel weer het raam uit toen ik begon met mijn voedingscoach, want met dat programma moet ik mij elke dag wegen, dat is dus ook wat we maar doen. Vind het nog steeds een beetje vreemd, maar oke.

In het begin ging mijn gewicht best snel omlaag, ik gok dat dit gewoon vocht was wat mijn lichaam aan het vasthouden was na al die snaaidagen in December, maar alsnog… ik tel het mee, dus haha! Jaja, ik ben deze maand zeker wel wat gewicht kwijt geraakt. Geen schokkende getallen, maar dat is mijn intentie ook niet, het moet wel op een verantwoorde manier gaan.

Op 1 januari 2020 woog ik 97 kilo. Nu, op 1 februari 2020 weeg ik 93,2kg

Dat is een verschil van 3,8kg wat ik ben afgevallen. Niet slecht toch?

Qua centimeters zijn er helaas geen wijzigingen, aan de ene kant vreemd, aan de andere kant… misschien is nog te vroeg om daar echt grote veranderingen in te zien

1 Januari 2020
1 februari 2020

Al met al moet ik zeggen dat januari best goed is gegaan, nu is het de bedoeling dat ik dit vol ga houden de komende maanden. Ik gok niet dat er elke maand zoveel af gaat. Want in essentie is een halve kilo per week (dus 2kg per maand) het doel, maar meer is altijd leuk meegenomen. Vooral nu ik weet dat ik het verantwoord doe, met hulp van mijn voedingscoach.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *