Fat Killer – Mijn Ervaring

Waar het ineens vandaan komt weet ik niet, maar deze tijd van quarantaine ben ik bezig met een boel nieuwe dingen proberen. Dingen waar ik normaal gesproken de tijd niet voor neem of eigenlijk helemaal niet over nadenk. Gezien het afvallen op dit moment niet helemaal loopt zoals het zou moeten dacht ik dat het wel een goede tijd wat om eens zo’n voedingssupplement te proberen die zou moeten meehelpen aan afvallen. Waarom ook niet. Daarom heb ik de laatste weken de Fat Killer van XXL Nutrition geprobeerd en dit zijn mijn bevindingen.

Fat Killer, de naam zegt meteen wat het zou moeten doen, helpen met het kwijtraken van vet. Veel meer uitleg dan dat krijg je ook niet op de site. Je krijgt de naam en de ingrediëntenlijst en daar mag je het mee doen. Claims worden niet gemaakt. In de reacties bij het product zag ik duidelijk twee kampen. De ene kant voor wie het niks deed en het klinkklare onzin vonden en het andere kamp die er bij zweert en het geweldig vindt. Niet echt iets waar ik veel mee kon en dus wel zelf moest proberen.

Gezien er geen verdere uitleg bij gegeven wordt, moeten we goed naar de ingrediënten kijken en deze zijn als volgt:

kaempferol (kaempferia galanga L.), caffeine anhydrous 128mg / capsule, acetyl L-carnitine HCl, capsule: gelatin (beef), colorants: titanium dioxide, yellow iron oxide, red iron oxide, azorubine-crimson), coleus forskolin extract (coleus forskohlii), N-acetyl L-tyrosine, green tea extract (camellia sinesis), filler (microcrystalline cellulose), anti-caking agent (silicon dioxide, magnesium stearate), capsicum fruit extract (capsicum annuum), chromium picolinate.

De eerste op de lijst is Kaempferol, dit is een antioxidant die normaal gesproken alleen in groente en fruit gevonden wordt. Als tweede duidelijk de cafeïne en verder herken ik de groene thee extract en de capsicum fruit extract.

Als ik het zo naast elkaar zie zijn de ingrediënten die ik herken duidelijk gericht op de spijsvertering en het verliezen van watergewicht. Dit door onder andere ingrediënten die de spijsvertering verhogen, maar ook je hartslag, wat hand in hand met elkaar gaat natuurlijk.

Veel mensen moeten in de ochtend na het drinken van de eerste kop koffie direct naar het toilet. Ik behoor niet tot die groep. De laatste paar maanden drink ik daarnaast ook nog amper meer koffie, dus mijn tolerantie ligt vrij laag. Het feit dat hier dus best wel een hoge dosis cafeïne in zit, zou ik dus moeten merken. Capsicum is de botanische naam voor onder andere paprika en rode pepers. Je zal het vaak voorbij zien komen bij de hetere pepers. Hiervan is ook bewezen dat deze helpen met het bevorderen van je spijsvertering.

Mijn spijsvertering is helaas langzamer dan normaal. Elke paar maanden moet ik bloedprikken om te kijken of hij niet weer te langzaam is geworden. Hier heb ik voorheen medicijnen voor gehad, dit is nu niet meer nodig (naast wat extra vitamine D). Maar mijn spijsvertering is voor mij wel een hekel punt, alles wat het kan helpen met sneller (of zelfs normaal) werken ben ik al blij mee.

De aangeraden dosis is eerst beginnen met één en kijken hoe je er op reageert en dan overstappen naar twee en nooit meer dan vier op een dag. Ik merkte na één direct dat ik meer alert was (hallo cafeïne!). Toen ik na een paar dagen omhoog ging naar twee capsules had ik meteen door dat het mijn max was wat ik aan kon.

Meteen had ik veel meer energie en ook de drang om echt dingen te doen en niet stil te zitten. Mijn productiviteit op alle vlakken ging direct omhoog. Op mijn Fitbit Charge 4 zag ik ook dat mijn hartslag in rust alsnog hoger lag dan hij hiervoor was. Alles wat er dus op zou moeten wijzen dat mijn lichaam wat meer bezig zou moeten zijn met het verbranden van vet.

Qua toiletbezoeken merk ik niet echt verschil eigenlijk, misschien de eerste paar dagen dat ik wat meer vocht aan het kwijtraken was dan normaal gesproken. Dat is tot nu toe eigenlijk het enige. Het gewichtsverlies wat ik in het begin opmerkte is naar mijn mening dus ook niet veel meer dan wat extra watergewicht waar ik mee rond liep. Elk lichaam reageert anders op andere ingrediënten, dus het is ergens ook wel logisch dat het bij de ene persoon een groot verschil lijkt te maken en de ander, zoals ik, amper wat merkt. Wat bij de één werkt, maakt het niet meteen dat het bij iedereen effect heeft.

Al met al blijft dit een voedingssupplement en het vervelde verschil tussen een voedingssupplement en een medicijn is dat bij een medicijn de beweringen wetenschappelijk getest en bewezen moeten worden. In essentie mag je bij een voedingssupplement van alles beweren en het hoeft niet bewezen te zijn, omdat er geen actief farmaceutisch ingrediënt in zit (wat dus wel zo is met medicijnen). Wat er nu echter steeds vaker gedaan wordt is dat er geen beweringen worden gedaan, maar dat je alleen aan de naam kan zien waar het voor is. De EU wilde namen strenger zijn op de beweringen, omdat er nog steeds mensen zijn die natuurlijke producten waarvan de werking niet is bewezen verkiezen boven geteste en goedgekeurde medicijnen. Hier ben ik het persoonlijk helemaal mee eens.

Mocht je dit product ook willen proberen, maar weet je het niet helemaal zeker, dan zou ik er echt goed over nadenken, of zelfs even overleggen met je huisarts. Het is ook niet bepaald goedkoop en zoals ik kon lezen is ook niet iedereen er even tevreden mee of kan de hoeveelheid cafeïne aan. Een wondermiddel is het zeker weten niet, want als dat zou was zou er niemand meer rondlopen met ongewenst overgewicht. Dit wil ik heel goed duidelijk maken.

Ten alle tijden moet de inname van Fat Killer samen gaan met een gezonde voeding en beweging. Niks doen en verwachten dat dit product het werk voor je doet is niet realistisch.

Wat ik al eerder zei, dit is geen wondermiddel en ik wil ook zeker niet dat dit mensen aanspoort om nog beter hun eetlust te onderdrukken of er in het algemeen een ongezonde levensstijl op na te houden. Afvallen is meestal erg moeilijk en kost tijd, geduld en hard werken. Een pil nemen die hier extra aan zou kunnen bijdragen is leuk om te proberen, maar geeft naar mijn mening niet een sneller of beter resultaat.

Ik behoor dus bij de groep mensen die amper tot geen verschil qua gewicht heeft gemerkt, maar de verhoogde productiviteit en het kwijtraken van wat extra watergewicht vond ik zeker niet vervelend.

Of ik het nog een keer zou kopen? Misschien als ik het weer eens met flinke korting zou kunnen krijgen zoals dat nu het geval was, anders vind ik het het geld niet waard. Maar dat is mijn mening en er zijn ook mensen die er bij zweren.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *