Favoriete Proteïne Repen

In de wereld van het sporten word je kapot gegooid met proteïne repen. Ze zijn overal en in alle smaken te vinden. Ook lopen de calorieën gigantisch uiteen. Ondertussen heb ik er al best wel een boel geprobeerd en heb ik hele duidelijke favorieten ontwikkelt. Natuurlijk zal ik niet ophouden met nieuwe vinden en proberen, maar als ik dan toch de huidige favorieten aan moet geven, degene waarvan ik vind dat je ze gewoon in huis moet hebben. Dan zijn het deze. Ook zal ik zeggen waar ik ze gekocht heb, zodat je zelf kan kijken of het wat voor je is, als je ze ook wil.

De eerste vind je eigenlijk in elke supermarkt. Dat zijn de Nature Valley repen. Wat ik tot voor kort niet wist is dat ze ook de protein versie hebben. Er zijn verschillende smaken maar ik vind de peanut and chocolate het beste. Een andere is bijvoorbeeld met kokos en dat is een smaak waar ik niks van wil weten. Hij is naar mijn mening wel wat hoog in het vetgehalte maar ik krijg deze altijd prima in mijn macro’s gepropt. Van degene die ik vandaag laat zien vult deze wel het minste, maar qua smaak is hij zeker een aanrader.

Quest bars zijn vooral in Amerika heel populair. Hier zijn ze nog niet zo normaal dat ze in elke supermarkt liggen, dus is het online bestellen. Omdat de naam al wel bekend was, wilde ik ze toch graag proberen en met een smaak als Chocolate Brownie zit je bij mij al zeer snel goed. Dit is een hele dichte reep, je moet dus echt flink kauwen en je kaken aan het werk zetten. Maar doordat je zo goed en lang moet kauwen vult hij als een malle. De smaak is daarnaast natuurlijk helemaal geweldig. Ik kocht deze bij een website die ik recent heb ontdekt, namelijk The Leann. Dit is een bedrijfje uit Groningen met een super assortiment van niet alleen proteïne repen.

En hoe verwacht je dat ik nee zeg tegen Double Chocolate Chunk? Wederom een Quest bar, gekocht bij The Leann. Deze is wat minder hard dan de Chocolate Brownie, maar net zo lekker. Vind het vooral erg fijn dat deze zo goed vullen en super goed in de macro’s zijn. Het ligt er natuurlijk maar net aan wat je wil en kan passen in je macro’s, maar ik vind ze perfect op sportdagen dat ik net wat meer kwijt kan. Van deze Quest bars zijn er nog veel meer smaken te krijgen en ik zal die ook blijven proberen.

En als laatste eentje die echt een golden oldie, de Delicious Crunchy Protein Bar van XXL Nutrition. Naast dat ik XXL Nutrition een super goede website vindt, zijn deze repen echt zo ongelooflijk lekker. Ze zijn er in een heleboel smaken, maar als ze er zijn dan kies ik altijd voor de Milk Chocolate Cherry. De macro’s zijn goed, de prijs is ook redelijk, de webshop is super en het feit dat ze er in zoveel smaken zijn, er zit altijd wel iets voor je tussen. Net als de andere vult deze ook super goed. Niet zo goed als de Quest bars, maar alsnog erg goed.

Er zijn ook veel repen waarvan ik vooraf al zie dat de macro’s voor mij niet geschikt zijn. Ook worden veel repen gepromoot als ‘proteïne repen’ terwijl er soms helemaal niet zoveel in zit. Wat van belang is, is dat je altijd goed blijft kijken. Vaak zijn ze ook al snel rond de 200 calorieën of meer, ook dat moet je kwijt kunnen in je dagelijkse behoefte. Voor mij is het vaak een aanvulling op de dag als ik een dag mijn macro’s niet haal. Maar het is altijd opletten op het vet, suiker en koolhydraat gehalte niet te hoog is of te laag in proteïne. Toch heb ik er altijd wel een paar in huis om uit te kiezen. En heel stiekem wil ik binnenkort al weer een nieuwe bestelling plaatsen om er mee te proberen.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *