Het begin – afvallen 2020 #1

En hier begint het allemaal, 1 januari 2020. Vandaag ben ik nog vrij van mijn werk (fulltime baan) en de eerste dag dat officieel mijn blog online gaat. New Year New Me, echt een verschrikkelijk zinnetje, maar hier zitten we dan toch. In dit nieuwe jaar ga ik opnieuw het gevecht aan met de kilo’s en mijn algehele gezondheid. Beide zijn namelijk op dit moment vrij dramatisch. Hoog tijd om dat te veranderen en ook vooral om vast te leggen.

Ik ben hier niet om mooi te spelen of mij voor te doen als iemand die alles weet en waar de kilo’s er vanaf zullen vliegen. Nope, want anders was ik jaren geleden al op een niveau beland waar ik blij mee zou zijn. De bedoeling van deze blog is om te delen wat goed gaat en ook vooral wat niet goed gaat. Wat ik niet wil doen is mensen kant en klaar laten zien hoe dit allemaal werkt, want dat weet ik simpelweg gezien niet.

Jullie gaan hopelijk met mij mee op deze reis en waar ik op hoop is dat we op een productieve manier van elkaar kunnen leren. Jullie hopelijk wat van mijn ervaringen, maar ik sta ook open voor constructieve inbreng van jullie als lezers, zodat ik daarna ook kan documenteren wat wel en niet voor mij werkt.

Op dit moment heb ik geen idee wat voor mij werkt en wat niet, vooral omdat ik de afgelopen 2 jaar totaal niet consistent ben geweest met mijn voeding en sporten. Daarvoor was ik dat wel en ik ben al eens 30kg afgevallen. Daarvan weet ik dus wel dat er ergens in mijn lijf discipline moet zitten, die wil ik graag weer terug vinden.

Op mijn aller zwaarst woog ik meer dan 120 kg en had ik een buikomvang van zo’n 130cm. Dat als vrouw van net aan 167cm is veel te veel. Dit is een foto van hoe ik er toen uit zag, plus een foto van toen ik al 30kg kwijt was.

Toch moet ik weer opnieuw starten dit jaar en gaan we weer kijken waar mijn verbeteringen gaan zitten.

Op dit moment weeg ik: 97 kg
Buikomvang: 103cm
Beenomvang: 66cm

Dit gehele jaar zal ik gaan bijhouden hoe dit veranderd, maar zal ik ook updates geven over mijn sport prestaties, want ik wil niet alleen focussen op gewicht. In deze tijd zal ik namelijk ook spieren gaan aanmaken en die wegen ook wat. En daarom komen we nu bij het stukje wat ik echt klote vind, maar het is noodzakelijk.

Foto’s van hoe ik er nu uit zie. Foto’s die ik verschrikkelijk vind, maar die hopelijk over een lange tijd ook duidelijk vooruitgang zullen laten zien. Dat is in ieder geval waar ik op hoop. Toch ben ik ergens blij dat ik die foto van toen ik ruim 120kg woog nog heb, als ik dat soms terug zie dan zie ik ook al dat ik ver ben gekomen, maar nog een lange weg heb te gaan.

Maar goed, hier gaan we dan.

New Year, New F*ckin’ ME! It’s time to BUCKLE UP!

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *