Hoe Ik Blijf Afvallen In Isolatie

Alle sportscholen zijn dicht en ik gok dat het ook nog wel even zo zal blijven, want voorlopig zijn wij nog niet van het coronavirus af. En ik zat net heerlijk in een ritme met de sportschool en thuis trainen. Ik vond het prettig, omdat je thuis nou eenmaal niet alle spullen hebt die je in de gym wel hebt en het waren daar leuke mensen en ik leerde veel van de coaches. Nu zitten we thuis en beweeg ik veel minder dan ik voorheen deed, dus hoe ga ik dat doen met blijven afvallen?

We worden verzocht om zoveel mogelijk binnen te blijven en als we toch naar buiten gaan dit alleen te doen en zoveel mogelijk afstand te houden van andere mensen. Wat ik nu zoveel mogelijk probeer te doen is toch voor een wandeling te gaan, dit doe ik dan wel het liefste zo vroeg mogelijk in de ochtend, zo rond koffietijd. Wat ik heb gemerkt is dat het op dat moment het minst druk is op mijn wandelroute. Ik woon gelukkig aan de rand van het dorp en ben binnen een paar minuten bij de volkstuintjes, de buitenwegen en het park. Vooral als het zonnetje schijnt is het een heerlijk rondje om te maken.

Als ik de deur uit ga ben ik wel minimaal een uurtje weg en als ik dan twee mensen tegenkom is het veel. Dat voelt voor mij wel veilig genoeg om het huis uit te kunnen. Er zijn ook dagen zoals vandaag dat ik nog niet buiten ben geweest. Vandaag is vooral een drukke werkdag en dan besluit ik om vanavond nog wat thuis te trainen. Als ik zin heb in cardio dan ga ik in de tuin wat touwtje springen of flink zweten op de spinning fiets. Als ik krachttraining wil doen heb ik op zolder ook nog een barbell liggen met gewichten tot aan 90kg. Ik kan dus niet helemaal tot mijn max gaan, maar kom wel dichtbij en dat is voor deze periode goed genoeg.

We hebben nog wat andere apparatuur op zolder staan waar ik flink mee uit de voeten kan voor een heerlijke workout. Wij hebben ongelooflijk mazzel dat wij al sinds een paar maanden langzaam spullen aan het kopen waren voor onze toekomstige garage gym dat wij nu onze tijdelijke home gym (eerder zolder gym) al goed kunnen gebruiken. Toch kan ik niet wachten tot dit straks allemaal in onze garage staat. Want liften onder een schuin dak is af en toe best passen en meten. Toch ben ik heel blij dat het gewoon kan wanneer ik wil.

Als ik het Internet zo mag geloven dan doen alle fitness winkels enorm goede zaken op dit moment. Veel mensen willen graag toch wat doen aan hun gezondheid als ze thuis zitten en schaffen daar flink wat spullen voor aan. Wij waren net de drukte voor lijkt het met de laatste dingen in huis halen. Levertijden zijn nu enorm hoog of het is helemaal niet meer te krijgen.

Onze sportschool is er niet zomaar mee gestopt, elke ochtend zetten ze op de groepsapp een nieuwe workout inclusief filmpje waarin de bewegingen voor gedaan worden. Elke workout is te doen met gewicht of eventueel met huishoudelijke spullen. Dit laten ze ook zien. Moet zeggen dat ik deze aanpak heel erg kan waarderen, ook omdat we via de groepsapp toch contact met elkaar houden.

Voeding is op dit moment het moeilijkste gedeelte. Letten op mijn voeding is een stuk makkelijker op het werk als ik het gewoon niet bij mij heb, het niet in mijn lade ligt en ik er niet aan kan komen. Nu zit ik thuis en de keukenkast is maar een paar meter verderop. Toch lukt het mij nog ergens om er discipline in te houden, maar het is wel wat minder strak dan voorheen. Zo is de situatie gewoon en ik vind het ook niet erg. Er zijn nu veel dingen in de wereld waar ik geen controle over heb en op mijn eten is dat nog wel zo, maar om mijn geestelijke gesteldheid wat rust te geven ben ik iets milder geworden in mijn voeding.

Het leuke is, dat ik de afgelopen weken alsnog afgevallen ben. Het is niet met kilo’s tegelijk, maar toch gaat het er langzaam maar zeker af. Het is elke week weer een verrassing dat het gelukt is. Al is het maar 100 gram, ik ben een blij mens. De bedoeling is in ieder geval dat ik lichter de quarantaine uit kom dan dat ik er in ben gegaan. Als ik zou willen kan dat ook anders zijn, maar dat probeer ik toch nog wel te vermijden.

Soms is het niet gemakkelijk om mijn over het algemeen luie reet van de bank of stoel af te krijgen en ik merk dat het steeds meer moeite kost om mij er toe te zetten om in beweging te komen, maar het moet, het kan niet anders.

Ik denk dat we ons vooral niet druk moeten maken als we wel besluiten om lekker op de bank te blijven zitten. Deze periode kan net zo goed gebruikt worden om weer een beetje uit de drukte van het normale leven te komen en wat meer tot rust te komen, het is maar net waar je zelf je rust uit haalt. Als dat sporten is, vooral doen, als dat lekker op de bank blijven zitten is of op andere manieren heerlijk relaxen, vooral doen.

Het is een rare tijd, een tijd die ik vooral ga gebruiken om meer aan mijzelf te werken en rust in mijzelf te vinden in welke vorm dan ook. En als dat soms betekent dat ik een dag niet van de bank af kom, dan is dat maar zo. Ik ga mijzelf even niet druk maken om de kleine dingen terwijl er zoveel dingen aan de hand zijn in de wereld. Het lijkt nogal banaal om mij dan druk te gaan zitten maken over een wandelingetje meer of minder.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *