Mijn Eerste Crossfit Wedstrijd – Lowlands Throwdown

Na lang twijfelen, omdat ik nog een beginner ben, heb ik mij toch opgegeven om mee te doen aan mijn eerste Crossfit wedstrijd, Crossfit Lowlands Throwdown kwalificatie. De mensen die door deze kwalificatie komen gaan naar het officele Lowlands Throwdown event en wie dat wint krijgt een automatisch startbewijs voor de komende Crossfit Games. Ik doe dus mee aan de kwalificatie. Ik maak mij geen enkele illusie over mijn score gezien ik een beginner ben, maar ik wil gewoon een keer weten hoe het is.

Veel standaard bewegingen kan ik nog niet of nog niet met hoog genoeg gewicht, daarom heb ik er voor gekozen om mijn workouts te schalen, dat betekent dat ik van de bewegingen die ik nog niet kan, ik een aangepaste versie mag doen en als ik een beweging wel kan, maar het voorgeschreven gewicht niet haal, dit omlaag mag naar andere voorgeschreven gewichten.

Mijn allereerste wedstrijd, ik ben benieuwd naar de sfeer en ook vooral hoe ik het er van af ga brengen. Ik zal op één dag drie workouts moeten doen. Normaal gesproken op een sportdag doe ik één workout en geef ik alles, dus ben ik volledig kapot. De dag na de wedstrijd gaan wij lunchen en naar de Ikea met mijn ouders, ik ben heel benieuwd hoe we er dan bij zullen lopen en of lopen uberhaupt nog een beetje lukt.

Waar ik op hoop is dat ze de kwalificatie zo toegankelijk mogelijk houden. Want uiteindelijk wil je dat zoveel mogelijk mensen een kans kunnen maken om zich te kwalificeren en ik ben van mening als je met allemaal technische bewegingen gaat beginnen je een heleboel mensen afschrikt die net zoals ik voor de eerste keer mee willen doen om het te proberen.

Het is wel een beetje jammer dat ik niet door had dat de kwalificatie al 7 maart is, want er waren wel een paar dingen geweest waar ik graag nog wat extra trainingstijd voor had willen hebben om wat dingen voor te bereiden en extra te oefenen (zoals double unders, waarbij het springtouw 2x onder je door moet in 1 sprong). Als ik naar de workouts van vorig jaar kijk, dan zijn de eerste twee geen probleem als die nogmaals voorbij zouden komen, nummer drie is ineens super moeilijk en ik gok dat daar dan ook het grote verschil gemaakt zal worden.

Al met al heb ik super veel zin in mijn eerste Crossfit wedstrijd, maar ben ik ergens ook wel gespannen, gezien ik nog zo’n beginner ben. Wat ik wel weet is dat ik competitief als een malle ben en dus ook niet zal opgeven in een workout voor de tijd op is of ik van de vloer gedragen wordt. Vorig jaar was er vrij weinig barbell werk in de kwalificatie, dus stiekem hoop ik dat het dit jaar wel mee naar voren komt. Laat mij maar lekker zwaar gewicht optillen, dat kan ik tenminste.

7 maart is het zo ver, dan doe ik mee aan de Crossfit Lowlands Throwdown Qualifier in mijn eigen box. Hen kennende maken ze er een leuke dag van en ben ik weer een ervaring rijker. Iedereen die zich kwalificeert mag naar Lowlands Throwdown in Apeldoor, het laatst weekend van mei. Wij zullen helaas niet heen gaan, want wij hebben dat weekend net de sleutels van ons nieuwe huis, wat natuurlijk belangrijker is.

Onze eigen Crossfit Bos houdt in juni ook nog hun eigen games waar ik ook zeker aan mee wil doen. Op deze manier word ik nog enthousiaster over mijn sport, altijd al groot fan van competitie geweest. Mijn trainers beginnen dat ook steeds meer bij mij te zien, dat er drive en competitie in mij zit en volgens mij zien ze dat nog niet echt vaak, tenminste die reactie lijkt het op te roepen.

I AM LIMITLESS en ik ben klaar om te strijden.

Voor meer informatie, kijk op de site van Lowlands Throwdown.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *