Mijn Fitbit Is Stuk

Juist in de tijd waarin ik het nodig heb om te zien of ik wel of niet een beetje een fatsoenlijk aantal stappen haal of over het algemeen actief ben geweest, besloot mijn Fitbit Charge 3 er mee op te houden. Sinds januari 2019 draag ik een Fitbit en ik ben werkelijk gek op dat ding. Hij is voor mij niet heilig, maar geeft mij wel een goed inzicht in hoe actief mijn dagen zijn geweest. Iets wat ik belangrijk vind om te weten. En hier zitten we dan, in quarantaine of isolatie (hoe je het ook wil noemen) en ik heb geen idee hoe ik er dagelijks voor sta.

Eerlijk, dit is al mijn tweede Fitbit Charge 3. De vorige is afgelopen december kapot gegaan na bijna een jaar trouwe dienst. Ineens had het scherm allemaal witte strepen die niet meer weggingen wat ik ook probeerde. Gelukkig zit er 2 jaar garantie op, dus nadat ik hem had opgestuurd voor reparatie kreeg ik al vrij snel bericht dat hij inderdaad niet te maken was en ik mijn aankoopbedrag terug kreeg, deze stond ook met 1 werkdag weer op mijn rekening. Meteen daarna heb ik een nieuwe gekocht, omdat ik hem zo fijn vond en miste.

Helaas heeft mijn nieuwe het nu dus al met 4 maanden weer begeven. Hij wilde niet meer synchroniseren met mijn telefoon, dus kon ik alle informatie niet meer teruglezen. Omdat hij dat niet meer deed, liep de tijd ook niet meer gelijk, soms liep het meerdere uren achter. Na 2 dagen langs alles geprobeerd te hebben, heb ik ook deze aangemeld voor reparatie opgestuurd.

Met smacht heb ik zitten wachten wat de uitslag van het reparatieverzoek ging zijn en dat was na ruim een week dat ik inderdaad van deze ook weer mijn geld terug ga krijgen. (Er zit 2 jaar garantie ol en daar zat ik duidelijk nog binnen). De nieuwe versie van Fitbit komt deze week uit, de Charge 4 en deze is bijna even duur als de Charge 3 die ik nu dus had. Zodra ik het geld terug heb ga ik meteen voor de Charge 4. Hopen dat deze de garantieperiode wel gaat overleven.

Ondanks dat er nu al 2 stuk zijn gegaan wil ik nog steeds een nieuwe. Ja, er zijn een heleboel andere merken en ook in andere prijsklassen, maar toch kom ik elke keer weer bij Fitbit uit. Een Apple Watch leek mij ook wel wat, tot ik daarvan de prijs zag. Dat weiger ik er simpelweg voor neer te leggen. Er zijn nog wel andere activity trackers en smartwatches, maar ook die zijn vaak duur en hebben ook erg veel functies die ik juist niet nodig vind. Eigenlijk wil ik gewoon een uit de kluiten gewassen stappenteller die 24 uur per dag mijn hartslag registreert en er ook nog leuk uit ziet. (ja, ik had de special edition, want deze had een paars bandje en rose gouden horloge).

Toch blijft het klote om nu al ruim een week zonder de Fitbit te zitten en het gaat waarschijnlijk nog wel een paar dagen duren voor ik de nieuwe binnen krijg. Ik vind het vervelend, maar het is even niet anders.

Nu ik dit zo schrijf vind ik het ook jammer dat ik zo afhankelijk van het ding ben geworden, maar het was gewoon zo’n ongelooflijk goede graadmeter om te zorgen dat ik elke dag genoeg stappen en beweging kreeg. Nu heb ik die graadmeter niet en merk ik meteen dat het wat inzakt.

Smartwachtes zijn er tegenwoordig van enorm veel merken in heel veel prijsklassen, het is maar net waar je zelf naar op zoek bent. Zoals ik al zei heb ik een Apple Watch wel overwogen, maar de prijs stond mij tegen en daarnaast heeft het ook heel veel functies waar ik geen gebruik van zal maken. De nieuwe Fitbit zou mijn amper 10 euro kosten (gezien het geld wat ik terug krijg van de Charge 3), dus ook dat is een leuke meevaller.

Waar het op neer komt is dat die uit de kluiten gewassen stappenteller mij heel veel motivatie geeft om te bewegen en mijn doelen te halen op een dag, nu ik deze niet meer kan controleren baal ik daar behoorlijk van. Wel ben ik super blij dat het zo makkelijk ging met de garantie en dat je dan gewoon je aankoopbedrag terug krijgt. Hopelijk houdt de nieuwe versie het langer vol.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *