Mijn Sport-Doelen in 2020

Als je naar mijn Intagram Bio kijkt dan staat daar bovenaan: inconsistent athlete. Het was meer iets wat ik grappig vond om te zeggen, maar ook iets dat de laatste 6 maanden van 2019 toch ook echt wel waar was. Er hebben genoeg weken tussen gezeten dat ik helemaal niet getraind heb en ook veel weken dat het maar één keer was. Het is hoog tijd om daar wat aan te veranderen en een consistente atleet te worden.

Één van mijn grootste doelen in 2020 is om weer consitent te worden als het om trainen gaat. Het absolute minimum daarvan is toch wel twee keer per week, maar de bedoeling is om daar zo’n drie tot vier van te maken. Ik weet dat ik deze discipline gehad heb en moet het weer terug gaan vinden.

Ook mijn eetpatroon is een zooitje geweest. Ik heb vaak mijn porties verkeerd ingeschat door niet te wegen en te denken dat ik het allemaal wel wist. Het feit dat er amper iets qua gewicht is af gegaan heeft dat ook wel bewezen. Tijd om weer strict te zijn en mijn gezondheid weer bij de horens te vatten.

Qua trainen is het in 2020 de bedoeling dat ik ga starten met het worden van een all round atleet. Ik wil mij niet alleen maar op één ding richten, maar beter worden in verschillende disciplines. Daaronder valt nog steeds powerliften, maar ook olympisch gewichtheffen en daarna ook mijn cardio vermogen flink omhoog schroeven. Ik kan opzich wel wat gewicht verplaatsen, maar vraag mij om meer dan 300 meter te rennen of burpees te doen en ik val bijna direct halfdood neer, dat moet veranderen.

Doorzettingsvermogen heb ik genoeg als het om workouts gaat, als ik eenmaal begin, dan ga ik ook en houd ik niet op. Ik schreeuw en scheld misschien de hele bende bij elkaar, maar ik ga door tot het einde. Wat ik wel nodig heb is uithoudingsvermogen en dat zal ik moeten gaan trainen en langzaam maar zeker gaan.

Mijn gewicht is een groot punt waar ik in 2020 een flinke deuk in wil gaan slaan en wat hopelijk door bovengenoemde punten wat beter zal gaan dan in 2019. Het is duidelijk dat ik te zwaar ben en er gewicht af moet. Hoeveel dat moet zijn heb ik niet vast staan, want waar het mij meer om gaat is dat ik blij ben met mijn lijf en in de spiegel kan kijken en er tevreden mee kan zijn. Welk gewicht daar bij hoort, dat zie ik dan wel weer. Ik hoef ook niet volledig afgetraind met een laag vetpercentage te zijn, ik ben mij er van bewust dat het niet gemakkelijk haalbaar is, maar daarnaast ook geen streven van mij is. Whatever happens, happens. Maar alle gewicht die ik er op een gezonde manier van af kan krijgen, yes please.

Gezien ik niet de enige thuis ben die in 2020 weer wat orde in het sport-leven wil aanbrengen ben ik erg blij met de steun die ik krijg en een doel van mij is onder meer om die steun wat meer te gaan terug geven en misschien ook aan andere mensen. Mijn oude gym was heel erg (onbewust, hopelijk) gericht met op elkaar neer kijken. Mijn huidige gym is er juist op gericht om samen mensen op te bouwen en te steunen. Ik wil dit graag ervaren en ook doorgeven aan een ander.

Dit jaar wil ik een voorbeeld zijn voor mensen die in hetzelfde schuitje zitten als ik en moeite hebben met hun gewicht, graag meer willen sporten of in het algemeen bewegen. Daarnaast op hun voeding willen letten zonder een zwaar dieet te volgen en zich over het algemeen beter willen voelen over zichzelf. Daarom wil ik ook eerlijk zijn over mijn tegenslagen, waarvan de kans groot is dat ik ze ga tegenkomen. Eerlijkheid en met elkaar op weg gaan naar een gezonder leven.

Tegenwoordig moet je dit zeggen, maar ik zeg niet dat mensen met hetzelfde lichaamstype als ik perse moeten afvallen om zich beter over zichzelf te voelen. Het enige wat ik zeg is dat ik mij op dit moment niet fijn voel in het lijf dat ik heb en ik graag een gezonder mens wil zijn dan dat ik nu ben. De mensen die ditzelfde doel hebben als ik wil ik graag informeren en laten zien hoe het werkelijk zit. Het internet staat vol met onzinnige informatie, hier vind je de eerlijkheid. Want als ik iets geleerd heb over bloggen dan is het wel dat je eerlijk moet zijn, anders heeft dit geen enkel nut.

Ik ben een direct persoon en zeg waar het op staat, als het goed gaat meld ik hoe ik dat heb gedaan en als het kut gaat, dan meld ik dat ook. Als ik alle antwoorden al zou hebben, dan zou ik deze blog niet eens begonnen zijn om mijn reis te documenteren. Een weightloss journey zoals ze dat ook wel noemen.

Als jij je niet hierin herkent en al blij bent met wie je bent (met wel gewicht daar ook maar bij hoort), super! Dat wil ik ook graag. Toch zou ik het leuk vinden als je blijft en misschien je eigen tips deelt. Ik sta er open voor.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *