Nieuwe Aanwinst – ATX Plyo Box

Dat moment dat je zo boos op jezelf bent dat een workout niet lukt, dat je besluit een plyo box te kopen. Dat is wat er hier gebeurd is en ik heb er geen spijt van. Het lijkt misschien een simpele houten doos, maar het wordt zo enorm vaak gebruikt in workouts dat het geen overbodige luxe om er zelf eentje te hebben, maar stiekem wilde ik zo graag die oefening opnieuw doen en laten zien dat ik een betere score kon halen. Nu staat hij op zolder in onze geïmproviseerde home gym, maar ik kan amper wachten tot hij mee gaat met ons naar onze echte garage gym.

Een grote fout die ik laatst maakte was om iets te kort voor een zware workout te eten. We moesten burpees en wat dumbell werk doen en ik dacht… I got this. Bij burpee nummer twee had ik mijn ontbijt in mijn keel zitten en werd ik duizelig elke keer als ik opstond. Serieus, waarom zijn burpees zo moeilijk? Zware gewichten optillen en ze weer neerleggen is geen probleem voor mij, maar serieus gaan liggen en weer opstaan is een probleem?

Ik was zo enorm boos op mijzelf omdat ik wist dat ik beter zou moeten kunnen dan wat ik gepresteerd had en niet zo’n klein beetje ook. Heb op de vloer nog even flink zitten balen, om daarna in de auto de boel bij elkaar te hijgen omdat ik nog steeds zo duizelig was en nog steeds het gevoel had alsof ik alles er uit moest gooien. Maar één ding was zeker, die plyo box (waar ik elke keer overheen moest stappen om een burpee te doen) zou er komen en ik zou laten zien dat ik beter was dan dat.

En dan kom je er achter dat die krengen best wel duur zijn. Het moet natuurlijk ook wel bagger stevig hout zijn, want je moet er ook op kunnen springen, maar dat je ruim 100 euro kwijt bent voor een houten box, die zag ik niet aankomen. Ik ben een groot fan van het merk Rogue, maar die prijs die nog een paar tientjes hoger lag kon ik echt niet goedpraten bij mijzelf.

Fitness Seller is een Nederlandse website die ook vol staat met goede gear, de bestelling was snel gedaan en toen was het wachten op het (zware) pakket. Het afleverpunt waar hij heen gebracht werd vond dat ik de auto maar bij de deur moest zetten, want zij vonden het te zwaar voor mij om te tillen, toen ik vroeg of ik het toch niet mocht proberen en ik het zo naar mijn auto droeg werd ik toch wel even aangekeken, heerlijk.

Het in elkaar zetten was nog best gemakkelijk en ook binnenin de box zit nog een extra plank voor steun, want het moet best wel wat gewicht kunnen hebben, want de bedoeling is dat ik er later ook op ga springen. Dat durf ik nu nog niet, bang dat ik mijn schenen open haal.

Maar nu staat hij op zolder te pronken en is ondertussen al een paar keer gebruikt. Ik ben gelukkig klein genoeg dat ik er overheen kan stappen zonder met mijn hoofd tegen het dak te stoten, dus dat is awesome. Het is altijd leuk om weer een aanwinst voor de toekomstige garage gym te hebben en vooral omdat ik hiermee iets train waar ik niet goed in ben. Dat is wat ik vooral wil bereiken, beter worden in dingen waar ik niet goed in ben

De plyo box heeft een mooie afwerking en ergens vind ik ook wel dat het mag voor die prijs. De box zelf weegt zo’n 25kg en is op 3 verschillende hoogtes te plaatsen, 50, 60 en 70cm en de planken zijn zelf zo’n 2cm dik, goed stevig dus. De hoogtes staan in de zijkanten gebrand, dus je weet altijd op welke hoogte hij staat. Ook is het merk ATX er groot ingebrand. ATX is een bekend sportmerk in Europe en naar mijn mening een goede competitie met Rogue qua kwaliteit.

In eerste instantie schrok ik wel van de verzendkosten bij Fitness Seller, die waren een paar tientjes, maar na een mailtje naar de klantenservice werd dat naar beneden bijgesteld. Ze zijn er ook mee bezig om dit meer aan te passen aan pakket grootte dan het gewicht, dus als je vindt dat het wat aan de hoge kant is, doe ze gerust een mailtje, zijn redelijke mensen en een zeer snelle reactie kan ik altijd waarderen.

Gaat er nog meer van ATX en Fitness Seller in onze gym komen? Owh zeker wel, we hebben al wat dingen op onze lijst staan, nu alleen nog wachten tot de garage klaar is om onze wensenlijst er in te zetten. Zo gaaf.

De Plyo box gaat ook voor zoveel pijnlijke workouts zorgen en ik heb er zin in, blij dat hij er is en voorlopig geen kant op gaat (al staat er op dit moment een wasmand op, want ruimtegebrek).

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *