Nieuwe Aanwinst – Rogue Ab Mat

Als je het zo ziet op een foto stelt het niet veel voor, gewoon een simpel matje met een bolling er in. Toch hadden wij niet gedacht dat na één keer testen wij er meteen een zouden aanschaffen, maar dat is precies wat er is gebeurd en nu ben ik heel blij dat wij er eentje hebben en ook veelvuldig gebruiken. Als ik iets niet fijn vond om te doen waren het wil sit ups maar met dit simpele matje is het een plezier geworden.

Tijdens een van mijn eerste crossfit lessen gebruikte we de Rogue Ab Mat bij een oefening. Normaal heb ik best snel last van mijn stuitje bij het doen van sit ups en wordt het op gegeven moment echt pijnlijk. Meteen werd bij gebruik duidelijk dat dit kwaaltje niet meer aan de orde had. Doordat bij het achteruit gaan je rug in een perfecte bolling komt kan je niet doorbuigen en geen last krijgen van je stuitje.

In essentie wordt het gemakkelijker om een sit up uit te voeren met deze mat, maar voor het weer rechtop komen gebruik je nog steeds je buikspieren en daar doen we toch echt de sit up voor, het trainen van de buikspieren. Doordat ik ze niet prettig vond om te doen op de ‘traditionele’ manier deed ik ze ook niet meer en dat heb ik gevoeld.

De twee dagen na de training met de Ab Mat, waarin ik hem misschien maar 5 minuten heb gebruikt had ik mij toch een last van mijn buikspieren. Dan merk je pas echt dat je ze al een hele tijd niet meer aan het werk hebt gezet. Sterke buikspieren is iets waar ik erg graag aan wil werken. Het is als vrouw zijnde geen verkeerd iets om deze goed getraind te hebben.

Zichtbare buikspieren hoef ik echt niet en dat zal ook niet snel gebeuren, als vrouw zijnde moet je een erg laat vetpercentage voor hebben en zo’n laag percentage is niet iets waar ik naar streef.

Deze Ab Mats zijn van verschillend merken te krijgen en in verschillende prijsklassen. Wij zijn toevallig voor die van Rogue gegaan omdat wij die in een deal hebben krijgen. Fitness Seller heeft ook opties en zelfs Rogue zelf heeft andere opties.

Wij zijn in ieder geval groot fan en het helpt mij heel erg om buikspieroefeningen op een manier te doen die niet ongemakkelijk en pijnlijk zijn, maar toch resultaat behalen. Zo’n simpel matje, maar zijn geld meer dan waard. Ik ben erg blij dat wij onze home gym hier mee hebben uitgebreid.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *