Onze Quarantaine Gym

De enige reden waarom wij een huis gekocht hebben met een garage is om daar onze homegym (of garagegym) in te bouwen. Dat is iets wat wij altijd al gewild hebben en het afgelopen jaar hebben wij al een start gemaakt met spullen kopen voor in de gym. Achteraf zijn wij best blij dat we al best veel spullen in huis hadden voordat we in quarantaine moesten, want sinds dat de sportscholen dicht zijn doen de webshops met gym gear zeer goede zaken. Iedereen wil thuis ook nog aan wat beweging komen en dus wordt er massaal gekocht.

Op dit moment hebben wij onze home gym op zolder, niet ideaal met een schuin dak, maar ons huis nu is super klein en dit was de enige plek die wij in dit piepkleine huurhuisje vrij konden maken. Nog iets minder dan 6 weken en dan kunnen wij beginnen met het bouwen van onze echte garage gym en owh wat kijk ik daar naar uit.

Veel mensen proberen nu thuis fit te blijven nu de sportscholen dicht zijn en ik vind dat gaaf om te merken, want we hadden net zo goed allemaal met onze luie reet op de bank kunnen blijven zitten. Begrijp niet niet verkeerd, ik ben ook erg gek op bankhangen, maar al die mensen die toch blijven sporten op welke manier dan ook, het inspireert. En ik dacht, laat ik nou onze primitieve gym laten zien. Zelfs in kleine ruimtes is veel mogelijk, maar ik ben ook blij dat we straks kunnen uitbreiden in onze garage.

We begonnen heel simpel met mijn oude spinning fiets een yogamatje, 2 halters en onze foam rollers. Nu hebben we:

Rogue Roze cerakote Bella Barbell 15kg + collars
Houten oefen stok
Gewichten tot 90kg
Opberger voor gewichten
Spinning fiets
Yoga matten
Vloer
Weightlifting belt
Springtouw (speedrope)
Dumbells
Foam rollers
Push up opdruksteunen
Fat grips
Resistant bands
Plyo box
Suspension trainer
Ab Mat
Nubs
Rogue Tape

De vloer is tijdelijk en vinden we eigenlijk steeds vervelender worden, het verschuift heel snel. De Fat Grips gebruik ik zelf niet, want ik heb niet zulke grote handen, maar eigenlijk moet ik wel aan grip gaan werken.

Nubs zijn een soort hoezen die ik om mijn duim doe om schaafplekken tegen te gaan als ik bij het vasthouden van de barbell de hook grip moet gebruiken. Ik vind ze echt super. Daarnaast hebben we ook Rogue Tape voor de handen, maar ik houd niet van tape en plakkerige dingen in het algemeen, dus heb ik de nubs en manlief gebruikt de tape.

De resistance bands had ik al best een hele tijd, maar gebruik ze nu steeds meer. Ze helpen enorm om nu nog de ‘roei-bewegingen’ te kunnen maken met weerstand. Verder is alles vrij basis, maar genoeg om een enorm goede workout van te maken.

Toch kunnen we niet wachten om onze garage gym in te richten, ook hopen we dat tegen die tijd weer wat meer beschikbaar is op de websites. Wat we als eerste willen is een stevige vloer. De huidige is niks en we willen echt de heavy duty dikke rubberen vloermatten. Daarnaast ook een power rack, want als we iets missen dan is het de ruimte (en de zekerheid) voor squats en bankdrukken. Die komt er dus ook zo snel mogelijk.

Wat we verder nog op het wensenlijstje hebben staan is:

Rogue Echo Bike
Ski-Erg
Lateral pulley system
Rogue Ohio Barbell 20kg
Meer gewichten
Een kettlebel set
Een dumbell set

Al met al hebben we al best veel uitgegeven aan de spullen die we al hebben, maar het grote geld zit hem nog in de dingen die we nog willen hebben. Gelukkig hebben we daar ook geld voor gespaard. En alles hoeft natuurlijk ook niet meteen.

Een home gym kost veel geld. Als je een beetje goede apparatuur wil hebben, zul je daar best wat geld voor moeten neerleggen. Er zijn genoeg goedkopere opties, maar dat is meteen duurkoop. Wij gaan voor ‘Buy Once, Cry Once’. Meteen investeren in het goede, 1 keer huilen en klaar.

Op dit moment geven wij zo’n 90 euro per maand uit aan de sportschool. Dit komt omdat wij bij een Crossfit box zitten en dat is over het algemeen wat duurder dan een conventionele sportschool. Tenminste in deze buurt. Als wij het terug berekenen zullen wij ongeveer zo’n 5000 euro kwijt zijn aan onze totale garage gym. Deel dat door 90 per maand dan kom je er op uit dat wij het ruim binnen 5 jaar terugverdiend hebben. Ik vind dat nog een best snelle tijdlijn. Eigenlijk is het nog wat eerder als je mee zou rekenen hoe vaak ik naar de reguliere sportschool ging en hoe vaak ik thuis zal trainen, maar alsnog is het vrij snel.

De financiën zijn belangrijk om mee te nemen, want wij komen er dus achter dat als je fatsoenlijk degelijk spul wil, je daar voor flink moet betalen. Wij houden al een jaar rekening met deze kostenpost en hebben er ook voor gespaard. Natuurlijk heeft het afgelopen jaar al wat dingen aanschaffen ook al geholpen om de kostenpost voor straks lager te maken.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *