Review – XXL Nutrition Protein Donut

Nu het afvallen wel lekker is begonnen kom ik er ook steeds meer achter dat bepaalde dingen eten er niet meer in zit. Soms is dat nog best wel even wennen, vooral als ik door de supermarkt loop en langs de chocolade, chips en ander lekkers loop. Niet dat ik elke dag langs donuts loop, maar nu ze Dunkin Donuts verkopen bij de Jumbo (die ik gigantisch lekker vind), is het soms best lastig ze voorbij te lopen. Toen ik bij XXL Nutrion de ‘Protein Donuts’ zag, wilde ik ze graag uitproberen. Misschien kan ik hiermee wel een donut eten en ze ook nog in mijn dagelijkse calorieën passen?

Deze Protein Donut is te krijgen in twee smaken, Sweet Potato en Chocolate Cookie. Nu moet ik zeggen dat die keuze niet al te moeilijk was. Ik sta nou niet bepaald te springen om een donut te proeven die naar zoete aardappel smaakt als ik ook de keuze heb voor Chocolade koekjes. Je kan ze per stuk bestellen of in een pak van 6.

Ze beloven ook nogal wat, dat er bijvoorbeeld veel minder suiker en meer proteïne in moeten zitten en perfect te passen zijn in elk voedingsschema. In deze donut zit maar 2.5 gram suiker, dus dat is inderdaad niet veel. Toch vind ik de beweringen over de proteïne wat…. vreemd… het wordt namelijk specifiek een ‘Protein Donut’ genoemd. Toch zit er maar 8,3 gram proteïne in 1 hele donut. Er zijn veel drankjes en kwarkjes te krijgen die veel minder totale calorieën hebben en waar 20 gram of meer proteïne zit. Ik vind het dus nogal een claim om deze donut zo te noemen, terwijl het aantal gram proteïne naar mijn mening niet heel erg hoog ligt.

Ik wil best geloven dat er meer proteïne in deze donut zit dan een normale, maar om het daar op te marketen terwijl er meer vet (9 gram) en koolhydraten (17,8 gram) in zitten dan proteïne vind ik een marketing strategie waar ik niet achter kan staan.

De donut zelf heeft op zich een oké smaak, als is het meer een droge chocolade cake met een gat er in dan dat het daadwerkelijk een donut is. Nergens in de smaak proef ik ook maar iets wat mij aan een donut doet denken. Het enige wat mij er aan doet denken is de vorm die het heeft, maar noem het dan geen donut.

218,4 calorieën per donut, ze beweren dat het in elk voedingsschema in te passen is. Ik denk zeker wel dat er genoeg mensen zijn voor wie dit prima in te plannen is als toevoegingen. Zelf ben ik er daar geen één van en zelfs als ik op een dag wat extra mag omdat ik nog wat ruimte heb in mijn macro’s, zou dit niet mijn eerste keuze zijn. Ergens vind ik dat wel jammer want het had zo’n hit kunnen zijn.

Toch moet ik zeggen dat ik het erg leuk geprobeerd vindt en hoop ik ook dat ze nieuwe dingen blijven proberen. Dat dit bij mij geen hit is betekent niet dat het slecht is, het is puur mijn mening en deze donut is helaas voor mij een misser. Voor deze calorieën ga ik veel liever voor een Delicious Crunchy Protein Bar, die dingen zijn pas geweldig.

XXL Nutrition is verder een site waar wij veel supplementen halen, vooral omdat zij altijd bewezen hebben betrouwbaar te zijn en niet te liegen over beweringen (want eerlijk is eerlijk, wat ze beweren is geen leugen, dat ik het met kleine dingen niet eens ben betekent niet dat het niet waar is) op verpakkingen. Levering is ook geweldig, altijd netjes de volgende dag en de goodies die je er bij uit kan kiezen, zelfs al bij relatief kleine bedragen, is super handig. Het is hoe ik telkens aan een nieuwe bidon kom.

De XXL Nutrition Protein Donuts zijn verkrijgbaar bij XXL Nutrition voor €1,60 per stuk of 8,99 voor een pak van 6.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *